18.6.11

Babalar Herşeyi Bilir..

            " - baba güneş niye sarıdır?
             - ee çünküü üstünde sarı ketçap var."



    Hiç babanızın kendinizden küçük bir yaşta olabileceğini düşündünüz mü? Zeka düzeyi olarak senden küçük bir baba aynı zamanda senin çocuğun da olur dimi? Şüphesiz baba deyince çoğumuzun aklına olgun, aklı başında, kuralları olan, öğreten, kimi zaman kızan, kimi zaman koruyan bir figür geliyor. Ama gün gelir bu değişir ve bir bakmışsın ki, baban seninle büyür.
    Sam Dawson, zeka düzeyi 7yaşında bir çocuğa eşit olan, 7 yaşındaki kızıyla birlikte yaşayan, Beatles hayranı bir adamdır. Kızı Lucy’e yetememekten korksa bile, kızını yanından alan hükümet görevlilerine karşı kızının yanında kalması için mücadele veren bu adamı, serseri karakterlerle tanıdığımız Sean Penn, harika performansıyla adeta onu bir dev’e dönüştürüyor. Elinde imkanı olduğu halde gerçek bir baba olamayanlara inat I’m Sam bize müthiş, duygusal, etkileyici baba – kız diologlarını sunuyor.
    Fonda Beatles şarkılarıyla bu diologları izlerken, Sean Penn ile Dakota Fanning’in gerçek oyunculuğuna tanık olacaksınız.

 lucy: "sen neden diğer babalardan farklısın?"
 sam: "ne demek istiyorsun?"
 lucy: "sen diğerlerinden farklısın biraz..."
 sam: "ne demek istiyorsun?
 lucy: "olsun baba, ben şanslıyım. diğerlerinin babaları parka gelmiyor..." 


 lucy'nin arkadaşı x: "baban gerizekalı gibi?"
 lucy: "öyle zaten"
 x: "sen de mi gerizekalısın?"
 lucy: "hayır"
 x: "nerden biliyorsun?"
 lucy: "babam söyledi."
 x: "o gerizekalı."
 lucy: "tamam işte bunu ondan daha iyi kim bilebilir ki?" 




     Yarın babanıza, bu filmi birlikte izlemeyi hediye ederseniz belki de onu ilk kez ağlarken görebilirsiniz. Tabi garanti ederim ki bu esnada sizinde ondan kalır yanınız olmayacak.

    E.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder